FŐOLDALAKTUÁLISTERMÉKEKAKCIÓKBEMUTATKOZÁSÜZLETEINK IDŐPONT KÉRÉSPÁLYÁZATPOLATESZTSZÍNTÉVESZTÉSDISZLEXIAYUNIKUMiYOSMARTMiSight® 1 day
Kontaktlencse vizsgálat, illesztés, betanítás

KONTAKTLENCSE VIZSGÁLAT, ILLESZTÉS, KONTROLL

 

Ha valaki szemüveges hosszú ideje szinte biztos, hogy van olyan élet helyzet a mindennapi teendői közt amikor zavarja „szemüveges élete” vagy akár sportol és a szemüveg hátrányt jelent számára, akkor a megoldás: KONTAKTLENCSE.

 

Üzletünkben széles választékban megtalálja a különböző víztartalmú és kihordási idejű lágy kontaktlencséket.

 

Az első lépés, hogy felkeresi üzletünket és bejelentkezik egy vizsgálatra.

 

A második lépés, hogy egy ingyenes próba lencsével kipróbálja Ön, hogy milyennek érzi a kontaktlencsés világot?

 

Ha tetszik, megrendeljük a végleges paraméterekkel rendelkező lencsét az Ön számára és ellátjuk a legfontosabb ápolási, kezelési tanácsokkal és megbeszéljük a következő szemészeti kontroll idejét.

 

A kontroll azért fontos, hogy figyelemmel kísérjük azt, hogy megfelelően használja, kezeli lencséjét és dioptriája változik, módosul-e.

 

Néhány fontos információ az általunk forgalmazott kontakt lencsék „ birodalmáról"

 

Miért fontos a kontaklencsék ápolása?

 

A kontaktlencsék ki vannak téve a mikroorganizmusok megtelepedésének és a felrakódások kialakulásának. Ha ezeket nem távolítjuk el, felhalmozódhatnak a lencse felületén, amely idővel a kényelemérzet és a látás csökkenését okozhatja, emellett növeli a további szennyeződés, valamint a fertőzések kockázatát.

 

Éppen ezért van szükség a kontaktlencsék rendszeres ápolására tisztító és fertőtlenítő folyadékhoz hasonló oldatokkal, amelyeket kifejezetten a lencsék tisztítására és fertőtlenítésére fejlesztettek ki.

 

Miért nem szabad vízzel leöblíteni a kontaktlencséket?

 

A csapvíz klórt, ásványi anyagokat és fémrészecskéket tartalmaz, amelyek károsíthatják mind kontaktlencséjét, mind pedig szemét. A legfontosabb azonban, hogy a vízben található mikroorganizmusok súlyos szemfertőzést okozhatnak. Az otthon elkészített sótartalmú, tisztított vagy desztillált víz nem steril, és nem fertőtleníti a kontaktlencséket; így ezeket nem szabad a kontaktlencsék öblítésére vagy tárolására használni.

 

Az 5 legfontosabb dolog, amit érdemes tudni a kontaktlencsékről

 

1. Tisztítás és fertőtlenítés

A tisztítás és fertőtlenítés a szemfertőzésekért felelős mikororganizmusok elpusztítása érdekében történik. Kövesse figyelmesen a gyártói utasításokat, hogy megfelelően végezze a kontaktlencse tisztítását és fertőtlenítését.

2. Tárolás

A kontaktlencséket a speciálisan kialakított tokban és a megfelelő oldatokban kell tárolni.

3. Újranedvesítés

Használja az újranedvesítés céljára ajánlott cseppeket igény szerint a lencse kiszáradása okozta tünetek enyhítésére. Ez valójában nem tartozik a lencseápolási lépések közé, azonban hozzájárulhat az extra kényelemérzet biztosításához.

4. A lencsetartó tok

Adatok támasztják alá, hogy a mikrobiológiai fertőzések egyik jelentős forrása a lencsetartó tok. A lencsetartó tok megfelelően végzett tisztítása és a rendszeres tokcsere elengedhetetlen a szennyeződések kockázatásnak minimalizálása érdekében. Mindig kövesse az ápolószer csomagolásán található, a lencsetartó tok tisztítására és tárolására vonatkozó részletes utasításokat. A lencsetartó tokokat havonta egyszer cserélni kell.

5. A lencse cserélési rendje

A különböző fajta kontaktlencsék különböző anyagokból készülnek. Mivel minden anyag másként viselkedik, a gyártók minden egyes kontaklencse típushoz ajánlanak egy lencsecsere ütemtervet, amely biztosítja a lencse optimális teljesítményét. A legtöbb napjainkban használt kontaktlencsét a gyakori csere figyelembe vételével tervezték. A lencsecsere gyakorisága jellemzően az egynapostól 1-2 héten át a havi rendszerességű csereidőtartamig terjed. Forduljon kontaktológushoz, aki javasolni fog Önnek egy lencsecsere ütemet az Ön által viselt kontaktlencse típusának, valamint egyéni igényeinek megfelelően.

 

kontaktlencse vizsgálat, kontaktlencse illesztés

 

Kontaktlencse kezelési útmutató:

 

Betekintés a kontaktlencsék világába

Kontaktlencsét szeretne, de nem tudja milyen lehetőségek vannak? Mi segítünk Önnek, hogy pontosan azt a típust találja meg, ami az Ön számára a legmegfelelőbb.

kontaktlencse

A választás nem egyszerű, hiszen napjainkban a kontaktlencséknek számos változata létezik, lehet kemény, vagy akár félkemény, de lágy fajta is van, azok számára pedig, akik estére sem szeretnék kivenni a lencsét, éjszaka hordandó típus is van.

  • A kemény lencsére jellemző, hogy  tökéletesen sima felszínű, és a szaruhártya görbületének megfelelően van kialakítva, csaknem teljesen érezhetetlen. Kevésbé sérülékeny és hosszú az élettartama, és jól kezeljük, kevesebb szemészeti szövődményt okoz.
  • A félkemény lencse előnye, hogy átengedi az oxigént. A legnagyobb hátránya pedig az, hogy meg kell szokni a viselését, mert először olyan érzést kelt, mintha belement volna valami a szembe.
  • A lágy kontaktlencsék pedig a legkönnyebben megszokhatóak, emellett kényelmesek és áruk is kedvező.

Ha kontaktlencsét szeretne, forduljon bátran optikánk szakembereihez, készséggel állunk mindenben rendelkezésére!

 

Kontaktlencse viselési tanácsok nyárra

kontaktlencse

A kontaktlencsét sok látási problémával küzdő ember választja, annak praktikusságáért, esztétikumáért és láthatatlanságáért. A kontaktlencse viselését azonban szemünk egészségének megőrzése érdekében meg kell tanulni, bizonyos előírásokat pedig évszakhoz kötötten be kell tartani.

 

 

  • A nyár sokak számára a víz közelségét jelenti, a vízparton töltött vakáció alkalmával azonban tisztában kell lennünk azzal is, hogy megnő a fertőzésveszély, ezért fokozottan ügyeljünk a higiéniára, ha a kontaktlencsénket használjuk.
  • Csapvizet soha ne használjunk a lencséhez és a nyálunkat se adjuk a megnedvesítéséhez, hiszen az tele van baktériummal.
  • Gondoskodjunk a kontaktlencse tartó rendszeres cseréjéről is, különösen, ha hosszabb ideig túrázunk, kempingezünk.
  • Természetes vagy uszodavízben igyekezzük elkerülni, hogy nyitott szemmel ússzunk, mert ez magában hordja a fertőzésveszélyt. Ha úszás után irritációt tapasztalunk, haladéktalanul váltsunk új lencsére.
  • Amennyire lehetséges igyekezzünk betartani az előírt viselési időt, mert az oxigénhiány maradandó károsodást okozhat a szaruhártyán.

Ezeket a szabályokat betartva nyugodt szívvel viselheti kontaktlencséjét nyaralás során is. Optikánk szolgáltatásaival kapcsolatban érdeklődjön bátran elérhetőségeinken!

 

A tökéletes megoldás: kontaktlencse

euro-optic.hu_15nov.jpg

A kontaktlencsék napjainkra főként esztétikai tulajdonságaik miatt terjedtek el, azonban sokszor egészségügyi ok is vezethet viselésükhöz. Sokan még a mai napig is ódzkodnak viselésüktől, mondván, hogy macerás a felhelyezése. Pedig szakszerű segítséggel könnyen elsajátítható folyamat, és egy kis odafigyeléssel nagymértékben megkönnyítheti a mindennapokat.

 

Vannak, akik allergia miatt kénytelenek használni (a szemüvegkeret anyagából származó irritáció), és vannak, akik más jellegű egészségügyi probléma miatt kényszerülnek rá. Azonban a többség a mai napig a kényelmes, egyszerű és praktikus viselet miatt pártol át a kontaktlencsére. Csakúgy, mint a szemüvegeknél, a kontaktlencse esetében is alapos szemvizsgálat és tanácsadás előzi meg a használat kezdetét.

 

Megfelelő körülmények között és óvatossággal, a kontaktlencse lehet a tökéletes megoldás rengeteg ember számára. A tisztán- és éleslátás elsőrendű fontosságú a mindennapok során. Ha Ön is látási problémákkal küzd, és az optimális megoldást keresi, forduljon bizalommal optikánk szakértőihez!

 

Kontaktlencse-viselési kisokos

euro-optic.hu.16mar.jpg

Eleinte a kontaktlencsével sokszor meggyűlik a baja a kezdő felhasználóknak. Azonban csak egyszer kell megtanulni a kezelését és onnantól rutinszerűen menni fog. Szemészetünkön megtanítjuk a berakást és kiszedést, azonban tapasztaltunk szerint otthon mindig kicsit nehezebben megy. Íme, néhány tipp, hogy a kontaktlencse viselése ne jelentsen problémát!

  • A legfontosabb, hogy behelyezés előtt mindig alaposan mosson kezet.
  • Ha a berakás után bepirosodott a szeme, vegye ki a kontaktlencsét, valamint az előírt időnél soha ne használja tovább.
  • Hölgyeknek szerencsésebb sminkelés előtt behelyezni, és nem ajánlott a hosszú, hegyes köröm, mert könnyen megsértheti a szemet, vagy a lencsét.
  • Lehetőleg strandon, úszás közben ne viselje.
  • Otthon, pihenéskor praktikus inkább a szemüveget viselni, hogy a szem pihenni tudjon.

Ha szemüveget vagy kontaktlencsét szeretne készíttetni, bátran kérjen időpontot szemészetünk munkatársaitól!

 

Miért érdemes nyáron kontaktlencsére váltani?

euro-optic.hu_15nov.jpg

Akik látási problémákkal küzdenek, és emiatt szemüveget kénytelenek viselni, tudják, hogy szemeik mennyire érzékenyek a külvilág általi behatásokra. Ezek a jó idő beköszöntével fokozódnak, melyre azonban létezik megoldás! A kontaktlencsének számtalan előnye létezik, melyek a következőek:

  • A nyár közeledtével a napsugárzás erősebb lesz, mely nem csak bőrünkre, de szemeinkre is éppúgy veszélyt jelent.
  • Az erősödő napfény érzékenyebbé teheti szemeinket, emiatt könnyezés és hunyorgás alakulhat ki.
  • A változékony időjárás beálltával a szemüvegek nem minden esetben biztosítanak megfelelő védelmet.

Mindegyik tünetre egyetlen eszköz nyújthat megoldást, méghozzá a napszemüveg, melyet azonban kizárólag kontaktlencse alkalmazásával viselhetünk.

Nyáron tehát nem csak esztétikai, de egészségügyi szempontból is előnyösebb a kontaktlencse, hiszen így megvédhetjük szemünket a káros napsugaraktól, és az esetleges károsodásoktól! Ha Ön is szeretne kontaktlencsére váltani, keressen fel minket bizalommal!

 

A kontaktlencse használatának betanulási folyamata

euro-optic.hu.16dec.jpgAzok számára, akik valamilyen látásproblémával küzdenek, legyen szó rövidlátásról vagy távollátásról, ismerős lehet a szemüvegek okozta nehézség és kellemetlenség, mely a téli hónapokban fokozódhat. Sokan pontosan ezért döntenek a kontaktlencse alkalmazása mellett, hiszen az sokkal praktikusabb, egyszerűbb és komfortosabb viseletet nyújthat.

Azonban fontos leszögezni, hogy a kontaktlencse használata egy kezdő számára nem egyszerű folyamat, így mindenképpen szükség van a kontaktlencse betanítására!

Mikor egy szemüveges úgy dönt, hogy kontaktlencsére szeretne váltani, egy lassú tanulási folyamat veszi kezdetét. A kontaktlencse betanítás első alkalommal közel másfél órát vehet igénybe, mely kiterjed a kontaktlencse szakszerű behelyezésére és kivételére, a tárolására, tisztántartására, és egyéb szemápolási rutinra. Ezt követően azonban a tanulás nem ér véget, hiszen meg kell szerezni még a szükséges gyakorlati tapasztalatot és rutint ahhoz, hogy a mindennapokban gond nélkül alkalmazhassa majd a kontaktlencsét!

Kontaktlencse vizsgálat és betanítás kapcsán keressen fel minket bizalommal!

 

A kontaktlencse és irodai munka

A kontaktlencse és irodai munkaA hosszantartó, rendszeres irodai munka több szempontból is embert próbáló feladat. Órákon keresztül ülve kell dolgozni, egy íróasztal előtt görnyedve és legtöbbször a monitor képernyőjére szegezett tekintettel kitenni a szemet a fárasztó számítógép használatnak. A kontaktlencse viselőknek gyakran nehezebb a dolga, hiszen a szem szárad, ég kontaktlencse nélkül is.

Annak érdekében, hogy megkönnyítse a mindennapi számítógép használatot, érdemes betartania néhány szabályt:

  • Ha egyébként is hajlamos kiszáradni a szeme, tartson magánál folyadékot, amivel újra nedvességet kölcsönözhet a megfáradt szemeknek.
  • Érdemes olyan speciális kontaktlencsét keresni, ami kellő mennyiségű nedvességhez és oxigénhez juttatja a szemeket.
  • Ügyeljen arra, hogy gyakran pislogjon, hiszen monitor előtt a pislogások száma lecsökken.
  • 20 percenként tornáztassa a szemét, hogy tudjon újra fókuszálni: nézzen ki egy messzebb fekvő pontot, és arra koncentráljon kb. 20 másodpercig.

További praktikus tanácsokért, és kontaktlencse vizsgálattal kapcsolatban keressen minket bizalommal!

 

coopervision_logo_gold.jpg blauschlogo_hr.jpg ciba_logo.jpg johnsonlogo_1_1.jpg
Vissza